Laden Events

« Alle Events

 • Dit event is voorbij.

Hokjesdenken – wanneer hoor je erbij?

12 mei @ 19:00

€15 excl. BTW

Meer en meer mensen horen er niet meer bij. Vallen buiten de boot. Wie bepaalt eigenlijk of je mee mag doen? Wie is hier nou gek?

Je staat niet op de kaart. Je past er niet bij. Praktijkvoorbeelden te over, helaas. Ongelijkheid op basis van… Tja, van wat eigenlijk?

Volop hokjes in de wereld om ons heen. Kunnen we accepteren dat verschillen in onze samenleving thuishoren? En zo ja: wat betekent dat dan? Wie bepaalt of je mee mag doen?

We gaan op reis en nemen een kijkje in het koppie, met de samenleving in het vizier. We zoomen uit op het grotere geheel en delen bijzondere verhalen die de maatschappij haar kleur geven.

Met een rugzak vol theorieën, een filosofische kijk op zaken en een eigen visie vanuit de praktijk neemt Marjolein je mee. Welke plek neem jij in in het geheel?

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! Nu ook als reeks te reserveren, dan krijg je korting en ben je verzekerd van een plekje!

Iets voor jou als je geïnteresseerd bent in psychiatrie, omgaan met verschil en samenleven.


INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN voor reeks


TrainersMarjolein van Oosterbos
docent HBO Social Studies

Weet alles van – zet je schrap – GGZ, (forensische) psychopathologie, sociologie, diverssensitief werken, herstelondersteunende zorg en ethiek/filosofie. Kattenliefhebster. Scherpe opinie.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: 12 mei
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €15,- per persoon
  • De reeks van 5 avondjes UIT/AAN kost €70,- per persoon.
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Wij volgen de corona richtlijnen van Willem Twee. Kijk voor meer info op https://www.willem-twee.nl/corona/

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie…

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan!

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren.

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Schrijf je in voor de reeks en maak ze allemaal mee, met korting!

INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN voor reeks

Gegevens

Datum:
12 mei
Tijd:
19:00
Kosten:
€15
0

€0,00