Laden Events

« Alle Events

Gratis! – verhalen die ertoe doen

10 maart @ 19:00 - 21:30

Gratis excl. BTW

Voor Andere Ideeën maakt een frisse start! Leer ons kennen. Vanavond luister je helemaal voor niks naar de mooiste verhalen die ertoe doen!

Meer dan ooit merken we dat de wereld om ons heen beweegt. Het vraagt nogal wat om je tot dit alles te verhouden en dan ook nog eens het goede te doen.

Hoe kun je verschil maken in deze tijd? Wat past bij jou? Wat heb je nodig? Wie geeft het goede voorbeeld? Wil je in het klein (of juist het groot) iets bijdragen? Vanavond: verhalen over verschilmakers in allerlei soorten en maten.

Van stille verschilmakers tot indrukwekkende bekenden. Mensen die schrijven, bouwen, zaaien, scheppen, delen, sjouwen, maaien, zich vervelen. Altijd met dat ene doel: echt iets te betekenen voor een ander.

Maar… moet iedereen eigenlijk iets voor de wereld doen? We bevragen onszelf op de zin, verantwoordelijkheid, maatschappelijke verwachtingen en gewenste aandacht rondom verschil maken. Want waarom is het vandaag de dag eigenlijk zo’n ding?

Laat je inspireren. Laad jezelf op. En ga morgen weer op volle kracht verder met jouw eigen bijdrage. Gesterkt door de verhalen van anderen. Verhalen die ertoe doen.

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! Nu ook als reeks te reserveren, dan krijg je korting en ben je verzekerd van een plekje!

Iets voor jou als je benieuwd bent naar het aanbod van de academie, als je geïnspireerd naar huis wilt gaan en geboeid bent door verschilmakers .


INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN voor reeks


TrainersRutger van Eijken
docent en onderzoeker Avans Hogeschool Breda

Werkte lang met dak- en thuislozen, geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst en onderzoekt doorlopend zaken die met mensen, samenleven, politiek en burgerschap te maken hebben. Schrijft graag en veel.


Willeke van der Doelen
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op sociaal strategische kant in fysieke opgaven binnen sociale domein. Krachtpatser op analytisch vlak. Werkt altijd vanuit praktische alledaagse realiteit. Verbindt werelden als geen ander.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: 10 maart
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (inclusief pauze)
  • Kosten: Gratis. Cadeautje van ons!
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)
  • Wij volgen de corona richtlijnen van Willem Twee. Kijk voor meer info op https://www.willem-twee.nl/corona/

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie…

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan!

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren.

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Schrijf je in voor de reeks en maak ze allemaal mee, met korting!

INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN voor reeks

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
0

€0,00