Programma

Ons programma is een ode aan de twijfel. Een podium voor het grijze gebied. Een plek waar we samen open staan voor verrassende inzichten en wellicht een nieuw perspectief.

Wat je bij de academie komt halen is aan jou. En in welke setting ook. Gezellig en inspirerend? Of liever genadeloos de verdieping in? Blader meteen dwars door ons programma of lees wat er te kiezen valt.

-

Ben jij gek!

€20

Wie beslist eigenlijk of je mee mag doen? Meer en meer mensen horen er niet bij. Vallen buiten de boot. Staan niet op de kaart. Waar ligt dat aan?

-

Verhalen die ertoe doen

€20

Hoe kun je verschil maken in deze tijd? In het klein of heel groots iets bijdragen? Vanavond: verhalen over verschilmakers in allerlei soorten en maten.

-

Energie in transitie

€295

Een meer duurzame samenleving. Hoe werkt dat in het sociale domein? Speciaal voor professionals in de wijk creëerden we deze een-dags-training.

-

Het goede leven

€20

Wat heb je nodig om een goed leven te leiden? Bladen en boekenkasten staan er bol van: dé ingrediënten voor een gelukkig bestaan. Tja.

-

Wijkbedrijvigheid

€295

Van verborgen talent tot goedlopende buurttoko. Hoe je de kracht van buurtbewoners omzet in een gezamenlijk wijkbedrijf.

-

Laat je horen!

€20

Mag iedereen een stem uitbrengen? Dik, dun, groot, klein, arm, rijk, wijs of niet. We tellen allemaal mee. Wat brengt ons dat eigenlijk?

Levenskunst en vliegwerk

€295

Een handleiding voor het leven. Hoe om te gaan met vragen en met twijfels. Hoe overeind te blijven in het grijze gebied. Een crash-course van 3 dagen!

-

Het social impact project

€295

Invloedrijk innoveren binnen het sociale domein. Mooie woorden, maar hoe dan? Na deze opleidingsdag kun jij je idealen rendabel maken.

-

Janken is voor watjes

€20

Hoe kun je kwetsbaarheid voor je laten werken? Wat te doen met deze zachte kracht? Power aan iedereen die het durft om af en toe te wiebelen.

-

Omdenken en opstaan

€20

Zijn we klaar voor een nieuwe economie? Een andere manier van kijken. Omdenken in het kwadraat. Want het kan ook anders.

-

Maken of kraken

Wie bepaalt wat je waard bent? Over geld verdienen en ander type beloning. Over erkenning en eer. En over grenzeloosheid versus uiteindelijk limiet.

Bindwerk

€1650

Dé opleiding voor verschilmakers in het wijkwerk. Omdat vraagstukken complexer worden en het krachtenveld blijvend uitdaagt.

Voor andere ideeën

Wat je bij de academie komt halen is aan jou. En in welke setting ook. Zo hebben we ons avondje UIT/AAN, waar je met een biertje in de hand kunt luisteren naar experts die spreken over één van de actuele maatschappelijke thema’s. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

En daarnaast bieden we college-dagdelen, -dagen of -reeksen waarbij we echt de diepte in gaan. Je krijgt theorie en tools aangereikt door professionals. We zoomen in op vragen en ideeën die jij meeneemt vanuit je (werkende) leven. We houden elkaar scherp. Om zelf op te kunnen staan. Voor andere ideeën.

Waar sta jij? En waar ga jij voor?
Laten we samen wijzer worden. Verder kijken dan onze eigen vensterbank.